Info – herontwikkeling Dekaply-site

De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor de herontwikkeling van de site Dekaply of Wildebeek in Denderleeuw tot een zone voor KMO’s. Tot 2013 was het voormalige houtverwerkend bedrijf Dekaply op de site gevestigd. Het gebied maakt deel uit van het bedrijventerrein Zuid II. Ze ligt deels op het grondgebied van Aalst, en deels op het grondgebied van Denderleeuw.  Voor het deel dat op het grondgebied van Aalst ligt, Aalst Zuid II en III, startte Solva in februari 2019 al een traject voor de herinrichting en de heraanleg. Voor het gedeelte dat op het grondgebied van Denderleeuw ligt heeft de Vlaamse Regering nu haar principiële goedkeuring gegeven aan het ontwerp van het brownfieldconvenant Wildebeek. Via brownfieldconvenanten krijgen oude bedrijfs- en andere sites een nieuwe invulling. 

(Volledig artikel via deze link)

Waar kan ik terecht met mijn vragen? 

Verschillende mensen spraken mij aan over dit project. Op welke manier de ontsluiting zou gebeuren, en op welke manier zij informatie kunnen bekomen. Hieronder geef ik beknopt mee waar mensen zich kunnen informeren: 

  • De brownfieldconvenant werd goedgekeurd en VLAIO organiseert een inspraakmoment. Info hierover kan gevraagd worden via brownfield.convenant@vlaio.be.
  • Voor de vergunningsaanvraag in Denderleeuw zal ook een openbaar onderzoek opgestart worden. Enkel de aanpalenden zullen hierover rechtstreeks worden aangeschreven. De gemeente Denderleeuw zal de aankondiging ook uithangen aan de toegangswegen tot de site en publiceren op het omgevingsloket. Als niet aanpalende moet je dus de straat of het internet in de gaten houden. Daar zal vermeld worden waar de plannen kunnen ingekeken worden. Informeren kan altijd via stedenbouw@denderleeuw.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *