Het station: nieuwe perrons en geen leegstand

Tijdens 2009 heeft CD&V-Erembodegem enkele keren de NMBS aangeschreven om haar te wijzen op een aantal pijnpunten m.b.t. de stationsomgeving. Het antwoord van de NMBS was heel voorzichtig en voorwaardelijk. Bijgevolg herhalen we onze vragen. De perrons moeten worden heraangelegd met tegels en worden verhoogd om het op- en afstappen van de trein te vergemakkelijken (zeker een probleem voor oudere en minder beweeglijke treingebruikers). Het wachthuisje op het perron richting Aalst moet dringend grondig worden aangepakt.

Nu de NMBS het stationsloket heeft gesloten, vragen we dat Erembodegem als stopplaats met sanitair (bv. betaal-WC) wordt behouden en dat de stad en de NMBS een alternatief gebruik van het gebouw zouden onderzoeken om leegstand te vermijden. Zo zou het gebouw kunnen gebruikt worden door de wijkpolitie.

We zijn tevreden dat het stadsbestuur is ingegaan op onze vraag om de voetgangers-tunnels onder de spoorweg grondig op te kuisen en een graffiti-kunstwerk te laten aanbrengen. 

Lees hier de laatste stand van zaken i.v.m. het station in Erembodegem.