Katrien Beulens en Silke Van Vaerenbergh treden toe tot N-VA

Enkele jaren geleden zaten ze nog bij CD&V, nu stappen Katrien Beulens en Silke Van Vaerenbergh als onafhankelijken over naar N-VA: “Stond in de sterren geschreven”

AALST – De Aalsterse schepen Katrien Beulens en gemeenteraadslid Silke Van Vaerenbergh maken de overstap naar N-VA. De twee hebben een verleden bij CD&V, maar sinds 2019 zetelden ze als partijonafhankelijken in Aalst na een conflict over het meerjarenplan.

Beide mandatarissen hielden de coalitie in stand als partijonafhankelijken en gaven in 2019 mee hun goedkeuring voor het meerjarenplan. Dat deden ze nadat hun voormalige partij CD&V zich had teruggetrokken uit de coalitie na een conflict over het afnemen van de bevoegdheden van toenmalig raadslid Ilse Uyttersprot.

Daarna bleven ze verder als onafhankelijken het beleid steunen. “We hebben beiden altijd de lijn aangehouden om in overleg en in samenwerking met de collega’s van de meerderheid het bestuursakkoord uit te voeren en tot het beste beleid voor Aalst en de deelgemeenten te komen”, verklaren Beulens en Van Vaerenbergh.

“Met corona en de energiecrisis zijn het moeilijke jaren geweest, maar we zijn blij dat we met de hele ploeg heel wat mooie projecten hebben kunnen opstarten of verderzetten. In Aalst heeft de N-VA bovendien bewezen dat ze voor stabiel bestuur kan zorgen. De voorbije jaren hebben we een goede samenwerking gehad. We zijn er zeker van dat we in de toekomst onze eigen accenten kunnen blijven leggen.”

Zetels

N-VA-voorzitter Guy Van der Streeck kent Beulens en Van Vaerenbergh van de vergaderingen van het meerderheidsoverleg: “Vanzelfsprekend ben ik blij dat mijn partij nu van zestien naar achttien zetels in de gemeenteraad gaat. Katrien en Silke versterken ook onze positie in de Faluintjes en in Erembodegem. Dat is goed nieuws.”

Ook burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) is blij met het vers bloed. “Ik heb Katrien en Silke de voorbije jaren leren kennen als loyale partners bij de uitvoering van het bestuursakkoord. Ik verwelkom de twee collega’s graag binnen de schoot van onze fractie om minstens de komende twee jaar, maar hopelijk nog langer, de meest charmante stad van Vlaanderen mee te besturen”, klinkt het.

“De N-VA is al geruime tijd de leidende politieke formatie in deze stad, maar we moeten bescheiden blijven. We weten dat we ook in de toekomst partners nodig hebben. Hoe sterker de N-VA staat, hoe meer kans er is dat we de positieve evolutie van onze stad, ook in moeilijke omstandigheden, verder kunnen zetten. De komst van Katrien en Silke dragen daar zeker toe bij.”

Verwachte overstap

Afdelingsvoorzitter van CD&V Yves De Graeve voelde de overstap al aankomen. “Het stond in de sterren geschreven dat zij naar N-VA zouden gaan. Het gebeurt vaker dat politici enkele jaren onafhankelijk blijven om dan met het uitzicht op de verkiezingen de overstap te maken naar een andere partij. Al had ik wel gedacht dat ze nog iets langer zouden wachten”, besluit hij.

Artikel uit Het Nieuwsblad van 07/12/2022

Lees hier het persbericht van N-VA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *