Doop Dwarsligger Aalst

Vrijdagavond 28 april wordt de dwarsligger officieel gedoopt aan het Werfplein in Aalst!

Vanaf dan is Aalst opnieuw een origineel en verbindend kunstwerk rijker. Je kan erover wandelen, op samenkomen, toffe plekjes langs de Dender leren kennen, of simpelweg naar kijken en van genieten. Je ontdekt onze stad én deelgemeenten op een andere manier. Het kunstwerk zal op verschillende locaties aanmeren en tijdens evenementen zal hij letterlijk dwarsliggen op de Dender.

(gratis) Programma vrijdagavond 28 april – Werfplein:

  • 19.30u: concert door Concordia en Docilitas Herdersem
  • 20u: dansvoorstelling ‘Denderdingen’ o.l.v. Karlien De Savoye en Quan Bui Ngoc
  • 20u30: doopritueel door Burgemeester Christoph D’Haese, schepenen Ilse Uyttersprot, An Van Den Steen, Caroline Verdoodt en brugwachter Andre Dekker (Kunstenaarsgroep Observatorium)
  • Aansluitend: concert van Zündapp Brothers

En verder?

Aan de vooravond van Kunstoevers (De Aalsterse invulling van de Week van de Amateurkunsten), wordt de Dwarsligger gedoopt. Daarna wordt de Dwarsligger gedurende 15 dagen ingehuldigd met een reeks aan activiteiten waarop iedereen welkom is. De houten installatie kan op verschillende plaatsen in Aalst aanmeren. Momenteel wordt een origineel programma uitgewerkt: een concert, vertelling, een workshop,… Voor elk wat wils.

Starten doen we dus aan het Werfplein op 29 en 30 april. Het zal er wemelen van de creativiteit onder de vorm van optredens, shows, workshops en tentoonstellingen. 

Dwarsligger aan Schotte in Erembodegem

Op 6 en 7 mei zal de Dwarsligger natuur en stad met elkaar verbinden. Het volledige programma lees je via deze link.

Dwarsligger meert ook aan in de omgeving van Station Aalst

In het weekend van 13 en 14 mei ontvangt de stationsomgeving (Pierre Corneliskaai) van Aalst de Dwarsligger. 

Vanwaar de naam Dwarsligger? 

Dat lezen we op de website van stad Aalst en klinkt logisch! “De naam van het kunstwerk sluit aan bij de Aalsterse volksaard: ‘Dwarsliggen’ roept associaties op: van eigenzinnig tot eigenwijs en alle schakeringen die ertussen zitten. Een dwarsligger is niet iemand die ‘tegen’ is maar wel iemand die juist in staat is om creatief te zijn. Iemand die anders durft te denken, tegen de stroom ingaat en hier het voortouw in neemt. Iemand die ontdekt en verbindt, met resultaat. Herkenbaar in elke Aalstenaar.”

Alle info & details over de programmatie lees je via www.dwarsliggeraalst.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *