Schot in de zaak: herbestemming Sint-Jozefkerk Terjoden

Extra buurtparking & de kerk als gemeenschapscentrum

Tijdens de maand april wordt er werk gemaakt van een publieke parking aan de kerk van Terjoden in Erembodegem. In deze wijk is er al geruime tijd gebrek aan parkeermogelijkheden. Met de buurtparking zullen er 49 extra plaatsen ingericht worden. De buurtparking zal dienen voor alle mensen in de buurt, en niet enkel voor de gebruikers van de kerk. 

Tegen de zomer zal ook de Sint-Jozefkerk zelf transformeren tot een gezellig gemeenschapscentrum. Op die manier wordt er tegemoet gekomen aan de nood aan een multi-inzetbare locatie die bij vele verenigingen leeft.

De Sint-Jozefkerk wordt door bvba De Keirk ingericht als een polyvalente ruimte. De zijruimtes en andere afzonderlijke ruimtes worden ingevuld met onder meer toiletten, een bar met voldoende koelruimte, een vestiaire, een keuken, een vergaderruimte. De grote, centrale ruimte blijft behouden en kan gevuld worden met zitplaatsen en/of overig meubilair. Alle werken zullen tegen de zomer voltooid zijn. Dan zal Terjoden beschikken over een extra locatie om activiteiten te organiseren zoals schoolfeesten, lezingen, toneelavonden. Alles wat verbondenheid en samenhorigheid stimuleert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *