Drie Shop&Go-plaatsen op de Hogeweg

Tijdens deze coronatijden is het niet altijd even makkelijk voor lokale handelaars om het hoofd boven water te houden. Het stadsbestuur denkt mee na om het shoppen bij handelaars te stimuleren. Eén van de voorstellen is het invoeren van Shop&Go-plaatsen op de Hogeweg in Erembodegem. Tijdens de gemeenteraad van mei werd dit plan goedgekeurd.
Schepen van Economie Katrien Beulen, (onafhankelijke), Erembodegems gemeenteraadslid Silke Van Vaerenbergh (onafhankelijke), schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open VLD)

Shop&Go-plaatsen zijn parkeerplaatsen waar je gedurende 30 minuten gratis kan parkeren, om je inkopen te doen bij lokale handelaars in de buurt. Op de Hogeweg in Erembodegem worden er 3 Shop&Go-plaatsen ingericht, verspreid over de volledige Hogeweg. De invoering van zulke shopplaatsen is wettelijk niet mogelijk zonder een blauwe zone of een betalend regime. Daarom werd er besloten een blauwe zone in te voeren op de Hogeweg.

Overdag verandert er dus wel wat op vlak van parkeren door het regime van blauwe zone waardoor een rotatie op de parkeerplaatsen  wordt gegarandeerd tussen 9u en 18u. Vanaf 18u tot 09 u kan elke bewoner zijn auto kwijt op de Hogeweg, zonder blauwe schijf of zonder parkeerkaart ook op de Shop&Go plaatsen. Bewoners kunnen wel een bewonerskaart aankopen via de stad, zodat zij ook overdag kunnen parkeren in de blauwe zone zonder de schijf te plaatsen.

Schepen van Economie Katrien Beulens (onafhankelijke): “Shop & Go wint meer en meer aan populariteit. Het biedt een antwoord voor handelaars aan de stijgende parkeerdruk die we overal merken. De Hogeweg is nog niet zolang geleden opnieuw aangelegd en telt een mooi aantal handelszaken die veel klanten over de vloer krijgen. Deze drie Shop&Go-plaatsen zullen hier dus zeker een toegevoegde waarde kunnen betekenen.”

Gemeenteraadslid Silke Van Vaerenbergh (onafhankelijke): “Kortparkeren is van belang voor de talrijke bloeiende handelszaken die gevestigd zijn op de Hogeweg. Er wordt te veel te lang geparkeerd, ten nadele van consumenten die bij onze lokale handelaars hun boodschappen willen doen. Ik ben tevreden dat er tegemoet gekomen werd aan de vraag van de lokale handelszaken om deze drie Shop&Go-plaatsen in te richten. Deze parkeerinrichting moet na bijvoorbeeld een jaar uiteraard ook geëvalueerd worden op zijn nut en oplossend vermogen. Ik zal dit dan ook blijven opvolgen, in het belang van alle Erembodegemnaars.”

Schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open VLD): “Door een doelgericht beleid  van blauwe zone en shop&go plaatsen wordt het mogelijk parkeren op de openbare weg zo te organiseren dat de verschillende gebruikers op de Hogeweg, zoals bewoners en bezoekers van handelszaken, vlotter de gelegenheid krijgen om van die parkeermogelijkheden gebruik te maken wanneer het voor hen best past. De meeste bewoners zijn op de weekdagen overdag naar hun werk en daarbuiten kunnen ze er nog steeds parkeren. Zo niet en voor wie niet gaat werken overdag bestaat tegen gunstige voorwaarden de bewonerskaart waarmee bewoners ook tijdens de dag kunnen parkeren zonder schijf. De klanten van de handelszaken en private beroepen zullen sneller een geschikte parkeerplaats vinden met de blauwe schijf wanneer ze tot 2 uur tijd nodig hebben voor hun bezoek of op een shop&go parkeerplaats wanneer hun verblijf kan beperkt blijven tot hooguit 30 minuten. Op die manier zijn de handelszaken vlotter bereikbaar wat niet alleen in deze corona tijden voor hen belangrijk is. De 3 Shop&Go plaatsen worden nu ingericht ter hoogte van de huisnummer 19, 77 tot 83 en 113/115 op de Hogeweg. In de toekomst zal  in het kader van het circulatieplan deze formule nog meer worden toegepast in de handelscentra van onze stad.”

 

*** 

Ter info:
  • huisnummer 19: ter hoogte van optiek passe-partout
  • huisnummers 77 – 83: ter hoogte van de bocht (kranktenwinkel)
  • huisnummers 113/115: ter hoogte van bakkerij Van Lierde

1 reactie / Voeg je reactie hieronder toe

  1. Eindelijk na vele malen een aanvraag hebben gedaan komen nu onze shop en go plaatsen waarmee ik super blij ben het heeft onze klanten van onze hogeweg de kans hun snelle boodschap te doen zonder meermaals moeten rond te rijden om een plekje te vinden danku hiervoor groeten Karel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *