Nieuw in de Gendarmerie: de LokaalMarkt Aalst

Op 12 januari 2018 opent Lokaalmarkt Aalst de deuren. De boerenmarkt met bar en kinderatelier vindt elke vrijdagmiddag plaats van 15 tot 20 uur in de Gendarmerie in de Denderstraat in Aalst. 

 

Concept

Op Lokaalmarkt Aalst bieden boeren en producenten uit de streek een ruim aanbod van seizoensgebonden voedingsproducten. Naast vleessoorten en een groentenkraam, vind je er ook brood, fruit en zuivel.

Joachim Rummens (3de persoon van links op de foto)  is één van de bezielers van de boerenmarkt en ook marktverantwoordelijke. “De kwaliteit van onze producten is onze grote troef. Ons vlees is van dieren afkomstig die met liefde zijn verzorgd, en dat verschil proef je. De groenten die je ’s middags op de markt vindt, zijn de ochtend voor de markt geoogst en zitten dus boordevol vitamines. En in ons brood zitten geen meelverbeteraars,” vertelt Joachim. 

VLNR: Sarah Smeyers, OCMW-voorzitter, Silke Van Vaerenbergh, gemeenteraadslid, Joachim Rummens, marktverantwoordelijke

 

Handig betaalsysteem

Met het handige betaalsysteem reken je al je inkopen in 1 keer af, cash of met bancontact. Ook bij slecht weer zit je met de overdekte markt droog en warm. Er is ook een gezellige bar aanwezig waar je kan genieten van lokale dranken, en bij mooi weer kan dat ook op het terras.

Aalstenaars samenbrengen

De Gendarmerie biedt niet alleen onderdak aan de gloednieuwe boerenmarkt. Ook de BroeiKLAS en KISP, projecten waar de klemtoon op scholing en onderwijskansen ligt, zijn er gehuisvest. Met de boerenmarkt wordt een totaalbeleving geboden, waarbij de bezoeker topproducten kan kopen en gezellig kan vertoeven. Zo krijgt Lokaalmarkt Aalst een terechte plek binnen deze broedplaats voor talent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *