Zondag 14 januari: nieuwjaarsreceptie & poll modellijst gemeenteraadsverkiezingen

Vrijdag 29 december werd er een speciaal partijbestuur bij elkaar geroepen om de modellijst voor de gemeenteraadsverkiezingen te bespreken en te stemmen. Er wordt gewerkt met het ritssysteem, waarbij vrouwen en mannen elkaar beurtelings afwisselen op de lijst. Daarnaast ligt de sterkte van de lijst in ervaren en nieuw talent, woonplaats en achtergrond. De modellijst werd na open overleg unaniem aanvaard. 

Nieuwjaarsreceptie & stemming modellijst CD&V – Sportcomplex Schotte

Aanstaande zondag 14 januari vindt in Sportcomplex Schotte onze nieuwjaarsreceptie plaats. Daar wordt opnieuw een poll georganiseerd voor de modellijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Elk CD&V-lid kan aan deze poll deelnemen. Hetzij ter plaatse, hetzij met een volmacht. 

In Aalst wordt in oktober opnieuw elektronisch gestemd. Dit heeft als gevolg dat de 43 kandidaten (er zijn 43 gemeenteraadsleden) in drie kolommen op het scherm verschijnen. Zoals het reglement voorschrijft, zijn alle kandidaten lid van CD&V, voldoen ze aan het kiesdecreet en kiezen ze heel bewust voor dit engagement. De stemming voor de modellijst is geheim en ze wordt goedgekeurd met een meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen.

Inschrijven lokale nieuwjaarsreceptie kan via www.aalst.cdenv.be/2018 of bij politiek secretaris Frederik Meulewaeter (0488 39 75 43).

Modellijst top 10 en kandidaten van CD&V Erembodegem en CD&V Nieuwerkerken (Forum 9320)

Zondag 14 januari wordt de modellijst officieel en defintief gestemd. 

De top 10 van de modellijst ziet eruit als volgt:

  1. Ilse Uyttersprot
  2. Iwein De Koninck
  3. Katrien Beulens
  4. Theo Nsengimana
  5. Lien Gees
  6. Filip Van de Winkel
  7. Silke Van Vaerenbergh
  8. Geert De Sadeleer
  9. Vera De Wolf
  10. Ruben Merckx

Met Forum 9320 (CD&V Erembodegem en CD&V Nieuwerkerken) hebben we ook een sterke vertegenwoordiging op de lijst:

Ikzelf sta als gemeenteraadslid op plaats 7, gevolgd door Erembodegemenaar Geert De Sadeleer (plaats 8) en OCMW-raadslid Vera De Wolf (plaats 9, Nieuwerkerken).  Verderop vinden we Andries Deraedt (plaats 12, Erembodegem), Gretel Boon (plaats 25, Erembodegem), Karolien Van Nuffel (plaats 31, Nieuwerkerken), Joris Nissens (plaats 32, Nieuwerkerken), Axele Bruyneel (plaats 33, Erembodegem) en Kurt Van De Perre (plaats 38, Erembodegem). 

Lees meer over de modellijst voor CD&V in Aalst in dit artikel in Het Laatste Nieuws.

Eedaflegging Silke Van Vaerenbergh in de gemeenteraad van Aalst (april 2016)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *