Dag van de Zorg: bezoek ‘Ter Muren’

Afgelopen zondag was het Dag van de Zorg. Met een aantal mandatarissen van onze partij bezochten we ‘Ter Muren’, een organisatie voor bijzondere jeugdzorg in Erembodegem. 

VLNR OCMW- en Gemeenteraadsleden: Theo Nsengimana, Iwein De Koninck, Silke Van Vaerenbergh, Emi Feusels, Vera De Wolf.

 

Wat is ‘Ter Muren’? 
‘Ter Muren’ is een erkende organisatie binnen de jeugdzorg. Wanneer gezinnen moeilijkheden ervaren met opvoeding bieden zij ondersteuning waar nodig. Dit gebeurt op vrijwillige basis of na tussenkomst van de jeugdrechtbank.  76 kinderen en jongeren, van 0 tot 21 jaar, en hun omgeving krijgen er een residentiële begeleiding. Daarnaast worden er nog 22 kinderen en jongeren in hun thuisomgeving begeleid. Sommige gezinnen vragen vrijwillig om hulp, andere kinderen of jongeren worden door de jeugdrechter geplaatst. Het gaat altijd om verontrustende situaties.

Medewerkers én vrijwilligers

Dagelijks zetten 90 medewerkers van ‘Ter Muren’ zich in voor de best mogelijke begeleiding. Nu groeit binnen Ter Muren het idee dat ook de inzet van vrijwilligers, voor kinderen en jongeren een groot verschil kan maken. Ben je geïnteresseerd om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Contacteer dan vrijblijvend de vrijwilligerscoördinator Inge Van Mieghem. 

Men werkt natuurlijk met een kwetsbare doelgroep waarvoor veiligheid, vertrouwen en privacy belangrijk zijn. Daarom word je eerst uitgenodigd voor een gesprek. Er wordt onder meer bekeken of je in aanmerking komt voor vrijwilligerswerk en welke opdrachten je mee wil realiseren.

Meer info: www.termuren.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *