KRACHTEN BUNDELEN VOOR DE PAROCHIEZAAL IN EREMBODEGEM

Vanavond kwam tijdens de gemeenteraad de hoge renovatienood van de parochiezaal in Erembodegem aan bod. Elke gemeente zou over een degelijke en moderne ontmoetingszaal moeten beschikken. Eén die aan minimumnormen en vereisten voldoet. Dat valt helaas niet te zeggen over de huidige parochiezaal in Erembodegem. De grootste deelgemeente van Aalst heeft geen geschikte cultuurzaal waarin de meer dan 15 Erembodegemse verenigingen hun activiteiten optimaal zouden moeten kunnen ontplooien. Het is vaak roeien met de riemen die ze hebben, maar ook dit verhaal loopt op zijn einde. Want grondige investeringen en renovatiewerken dringen zich op, maar blijven te vaak achter. Ik roep de kerkfabriek, eigenaar van de parochiezaal, met aandrang op om budgetten uit te trekken en aan de slag te gaan voor het te laat is, en voor onze verenigingen letterlijk op straat staan.
Ik zie een ideale piste in het bundelen van verschillende krachten: investeringen vanuit de kerkfabriek, in combinatie met financiële steun vanuit verenigingen, lokale handelaren, particulieren, maar ook subsidies vanuit onze stad … volgens een uitgekiend en realistisch plan op korte termijn. Want Erembodegem en haar verenigingsleven verdienen beter.

Het goede nieuws is: schepen Van Overmeire en collega’s zeggen dat de stad klaar staat voor Erembodegem en haar verenigingsleven. Als de vraag vanuit het verenigingsleven en mogelijke andere actoren komt om de zaal te redden, wil de stad mee aan tafel zitten om te bekijken welke investeringssubsidies aangewend kunnen worden voor de renovatie van de parochiezaal. Ook een borgstelling door de stad (tot 500.000 euro) behoort tot één van de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *