Wie ben ik?

Silke Van Vaerenbergh

Silke Van Vaerenbergh – 33 jaar – Erembodegem – Creatief, plichtsbewust, doorzetter, levensgenieter.

Wie ben ik en waar sta ik voor?

Kindergemeenteraad
Als klein meisje had Silke al meteen ‘grootse ideeën’ in de kindergemeenteraad van Aalst.

Mijn eerste echte campagne-ervaringen mocht ik meemaken in de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen in 2012. Samen met mijn team werkten we dag en nacht aan de invulling, uitwerking en omkadering van mijn politieke ambities. Ik koos ervoor te werken vanuit de ideologie van CD&V. Concreet vanuit de vier V’s: versterken, verbinden, verzorgen en vooruitzien. Hoe ik deze invulling zie lees je op mijn campagnepagina (verkiezingen 2018): www.silkevanvaerenbergh.be/samengroeien.

 

Uiteraard pak je de verbetering van een stad en deelgemeenten niet alleen aan. Ik heb het geluk een tof en dynamisch team rond mij te hebben.  Ik zet onze Erembodegemse bestuursleden even op een rijtje: Koen Demuynck, Bart Van Den Driessche, Jean-Pierre Eeckhout, Gaby Staels, Johan De Sadeleer, Erna De Cremer, Frederique Baele, Luc De Decker, Geert Van Vaerenbergh, Wim Fermon, Philippe De Wever, Ariane Cooman, Kurt Van de Perre, Gretel Boon, Andries Dearaedt en Geert De Sadeleer.

Gemeenteraadsverkiezingen 2012

Na een intensieve campagne kwam de uitslag. Met CD&V Aalst behaalden we een mooie uitslag van 17,3% (9618 stemmen van de kiezers). Concreet wil dit zeggen dat we in de gemeenteraad met 8 enthousiaste en ambitieuze CD&V-collega’s mogen zetelen. Dit alles in coalitie met N-VA en SD&P.

Mijn persoonlijke stemuitslag? 715 voorkeursstemmen voor Silke Van Vaerenbergh! Zo werd ik 1ste opvolger voor zowel de Aalsterse gemeenteraad als de OCMW-raad.

Na een interne CD&V-stemming kreeg ik een (gedeeld) mandaat in het OCMW als raadslid en dit vanaf 5 januari 2016. Een gedeeld mandaat wil zeggen dat een ander raadslid de eerste drie jaar van een ambtstermijn opneemt, en de opvolger (in dit geval ik) de volgende drie jaar.

Door verschuivingen in de gemeenteraad – Marc Gielens werd partijvoorzitter en gaf zijn ontslag in de gemeenteraad – gaf ik mijn ontslag in het OCMW en vervoegde ik het CD&V-team in de gemeenteraad vanaf 12 april 2016. Daar verdiep ik mij in commissiethema’s als onderwijs, economie, burgerlijke stand, personeel & welzijn, algemene zaken & communicatie.

Beluister hier een kort radio-fragment tijdens mijn ‘startdag’ op CityMusic: 

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Na de verkiezingen in oktober 2018 werd ik rechtstreeks verkozen tot gemeenteraadslid voor CD&V in Aalst, met 904 voorkeursstemmen vanop plaats 7. Vol enthousiasme nam ik dit mandaat op. Helaas werd het een hobbelig parcours voor CD&V in Aalst, een parcours waar ik mij niet meer in kon vinden. Daarom beslisten schepen Katrien Beulens en ikzelf op 17 december om verder beleid te voeren in Aalst als onafhankelijken. Lees hierover meer via deze link: http://silkevanvaerenbergh.be/schepen-beulens-en-raadslid-van-vaerenbergh-voeren-verder-beleid-in-aalst-als-onafhankelijken/.

Silke Samengevat

Een korte samenvatting van wie ik ben, wat mijn persoonlijke interesses zijn en wat ik momenteel doe voor Aalst,  dat lees je hieronder.

PolitSilke Van Vaerenberghiek

 • OCMW-raadslid van 5 januari tot 11 april 2016
 • Gemeenteraadslid voor CD&V in Aalst sinds 12 april 2016
 • Onafhankelijk gemeenteraadslid in Aalst vanaf 28 januari 2020

  Persoonlijk

 • 33 jaar
 • Erembodegem
 • Samenwonend met Yannis en trotse ouders van Juliette
 • Hobby’s:
  • zuiders koken
  • lezen
  • cultuur
  • toneel (Tijl&Nele Erembodegem)
  • Voorzitter van de Harmonie ‘Niets zonder Arbeid, Trouw en Eendracht’
 • Levensgenieter
 • Opleiding: Communicatiewetenschappen (UGent) en Lerarenopleiding.
 • Werkervaring: enkele jaren les- en communicatie-ervaring opgedaan aan Hogeschool Gent, drie jaar stafmedewerker communicatie geweest bij CD&V Nationaal en sinds kort (najaar 2016) werkzaam als communicatie manager bij het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming SYNTRA Vlaanderen. 

Standpunten

Wil je mijn standpunten lezen? Die vind je hier terug.

In de pers

Hier vind je heel wat persartikels terug, zowel uit de geschreven als de digitale pers.

In beeld

Heel wat foto’s van onze activiteiten kan je hier bekijken.

Heb je zelf een vraag of suggestie?

Laat het mij weten via onderstaand formulier!